Prepare the soil for the seed

Een bewuste voorbereiding op de zwangerschap

Een interactieve, online workshop – Vrijdag 16 september 19:00 – 21:00 uur

Heb jij een verre of nabije kinderwens?

Het verwelkomen van nieuw leven is enerzijds zó natuurlijk en vanzelfsprekend, en tegelijkertijd heerst er veel onzekerheid en angst omheen.

De Ayurveda kent een eeuwenoude traditie rondom het verwelkomen van nieuw leven en deze begint bij de pre-conceptie. Deze fase is een super belangrijke fase want dan ga je je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voorbereiden op een eventuele zwangerschap.

Met ondersteuning van de juiste voeding, leefstijl, routines, rituelen en kruiden kunnen zowel de man als de vrouw ontzettend veel doen om de kans te vergroten op een gezonde zwangerschap, een goed herstel, en de komst van een gezonde en gelukkige baby met een lange levensverwachting.

Ik heb een kinderwens zo lang ik me kan heugen. Ik had altijd gedacht op mijn 26e te beginnen met kinderen krijgen, minstens 3. De tijd vloog voorbij, en op mijn dertigste ging het tijdelijk uit met mijn relatie, ik was hormonaal uit balans waardoor ik niet meer ongesteld werd, ik was al drie keer van carrière geswitcht, ik was op een missie om van de wereld een mooiere plek te maken en had geen vooruitzicht op gezinsuitbreiding, en ik wilde dat zo graag!

Ik las dat een vrouw tot haar 30e levensjaar het meest vruchtbaar is. Daarna neemt de kwantiteit en de kwaliteit van haar eitjes af en wordt zwanger worden steeds minder makkelijk. Ook de uitdagingen van het stressvolle bestaan, het langer wachten met kinderen krijgen en het vervuilde milieu maakt het voor de moderne vrouw een steeds grotere uitdaging om op natuurlijke wijze zwanger te worden. Ik besefte me dat als ik graag kinderen wilde, ik op datzelfde moment nog gezondere keuzes voor mezelf moest gaan maken. Ik reduceerde stress factoren, verminderde mijn alcohol gebruik tot 1 of 2 glazen per maand, en ging nóg meer op mijn voeding letten. Ik las onderzoeken, verslond boeken en podcasts en volgde cursussen over zwangerschap. Ik besloot zelfs mijn research paper van mijn Ayurvedische studie te wijden aan dit onderwerp!

Fast forward 4 jaar later ben ik – na een pre-conceptie fase van ruim 4 jaar – zwanger van mijn eerste kindje. Ik ging vol vertrouwen samen met mijn partner deze reis aan, en het was bij de eerste keer raak. Ik kan dan ook niet wachten om al mijn bevindingen over de pre-conceptie fase met jou te delen!

 


De Ayurveda-inspired online workshop over de voorbereiding op een gezonde zwangerschap bestaat uit o.a.:

  • Sharing circle
  • Het belang van pre-conceptie volgens de Ayurveda en Westerse Wetenschap
  • De 4 belangrijkste factoren voor fertiliteit
  • Praktische tips, voedingsadviezen en supplementen tips voor de pre-conceptie fase
  • Routines en rituelen, en reflectieve vragen voor een Conscious conception
  • Inner child healing meditatie
  • Mantra’s chanten – no worries je mag je microfoon uitlaten als je je daar oncomfortabel bij voelt 😉

Details

Wanneer: Vrijdag 17 juni
Hoe laat: 19:00 – 21:00 uur
Duur: 2 uur
Via: Zoom

 


Prepare the soil for the seed

Volgens de Ayurveda is het verwekken van een baby als het planten van een boom. Om een sterke, gezonde boom te laten groeien, heb je een zaadje (Bija) van goede kwaliteit nodig, de juiste omgeving waarin het zaad wordt geplant, het juiste seizoen en de juiste voeding. Wanneer deze 4 factoren optimaal zijn, kan het zaadje uitgroeien tot een gezonde sterke boom. Hetzelfde geldt voor het ‘planten’ van een baby. Deze 4 factoren van fertiliteit gaan we uitgebreid behandelen in de workshop!

Disclaimer: De workshop is geen garantie dat een zwangerschap gaat lukken. We hebben geen controle over het leven zelf, of de karmische afspraken die wij en onze (toekomstige) kinderen hebben gemaakt.

 

Veelgestelde vragen:

Ayurveda wordt ook wel ‘The mother of all healing’. Het is een eeuwenoude – dan wel niet de oudste – gezondheidsleer ter wereld en is door de WHO (World Health Organisation) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.

Ayur is Sanskrit voor leven, Veda betekent o.a. wetenschap/kennis. Het wordt dus ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Ayurveda werd van groot belang toen mensen gingen urbanizen en minder in contact waren met de natuur en Prana: de levenskracht. De grote zieners van die tijd voorzagen dat dit veel gezondheidsproblemen en stress zou veroorzaken, en boden voorschriften die de mens kon helpen weer in balans te komen en te blijven verbinden met haar natuurlijke ritmes en roots.

Deze wijsheden werden oorspronkelijk oraal generatie op generatie doorgegeven middels versen/sutras. Later zijn ze opgeschreven in o.a. de oude geschriften Caraka Samhita, Ashtanga Hridya en Sushruta Samhita.

Ayurveda is de oudste gezondheidsleer en biedt voeding en leefstijl richtlijnen die al meer dan 6000 jaar worden toegepast om lichaam en geest in balans te behouden of te brengen. Diepere inzichten in de wetenschap van Ayurveda stellen je in staat om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen, en keuzes te maken die jouw individuele behoeften ondersteunen in plaats van tegen werken. Praktisch gezien is Ayurveda de kunst van het dagelijks in harmonie met de natuur wetten leven.

Geen zorgen als je nog niet bekend bent met de Ayurveda, ik zal een korte introductie geven en ook veel belichten vanuit westers perspectief.

Omdat het een interactieve workshop is waarin ook deelnemers aan bod komen is er geen replay beschikbaar. Dit ter privacy van de deelnemers. Wel stel ik de slides beschikbaar waarin een groot deel van de informatie terug te vinden is.

Je partner mag gratis deelnemen aan de workshop, ik moedig het namelijk ontzettend aan om deze fase samen te betreden! 🙂

Zij gingen jou voor