van a tot zwanger

Van A tot Zwanger

E-learning programma voor vrouwen die zich willen voorbereiden op een gezonde zwangerschap met minder zorgen en meer zelfvertrouwen.

€349  

Start direct!

"De wetenschap laat zien dat een gezonde leefstijl van beide ouders in de periode voorafgaand aan een zwangerschap helpt om gezond zwanger te worden, blijven en een gezond kind te krijgen. "

Heb jij een verre of nabije kinderwens?

Het verwelkomen van nieuw leven is enerzijds zó natuurlijk en vanzelfsprekend, en tegelijkertijd heerst er veel onzekerheid en angst omheen. En terecht want de moderne vrouw komt voor veel uitdagingen te staan. Stress, prikkels, toxische belasting en het uitstellen van kinderen krijgen hebben een impact op de fertiliteit. 

De Ayurveda kent een eeuwenoude traditie rondom het verwelkomen van nieuw leven en deze begint bij de pre-conceptie. Deze fase is een super belangrijke fase want dan ga je je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voorbereiden op een eventuele zwangerschap.

Met ondersteuning van de juiste voeding, leefstijl, routines, rituelen en kruiden kunnen zowel de man als de vrouw ontzettend veel doen om de kans te vergroten op een gezonde zwangerschap, een goed herstel, en de komst van een gezonde en gelukkige baby met een lange levensverwachting.

Van A tot Zwanger is een holistisch programma waarin alle aspecten belicht worden die relevant zijn voor het verwelkom van nieuw leven. Zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect komt aan bod.

In dit 6 weekse programma ga je samen met Women’s wellbeing coach Loulou de reis aan naar optimale fertiliteit en overall health om de optimale omstandigheden te creëren in lichaam en geest voor een succesvolle conceptie.

Van A tot Zwanger is voor vrouwen die:

  • Zwanger willen worden en blijven
  • Willen leren welke voeding de kans op conceptie en een gezonde zwangerschap vergroot
  • Zich hoopvol en supported willen voelen in hun preconceptie en fertiliteitsreis
  • Op natuurlijke wijze zwanger willen worden OF op andere manieren zoals IVF
  • Niet een jaar willen wachten voordat er verder wordt onderzocht waarom zwanger worden niet lukt, maar de regie willen nemen over hun fertiliteit
  • Committed zijn aan het optimaliseren van hun gezondheid en de verantwoordelijkheid willen nemen over het welzijn van haar toekomstige kind(eren) 

"The parent's health is the ultimate preventative care"

Wil jij voor jouw toekomstige kind(eren) niet het allerbeste? 

Een vreugdig bestaan, omringd door vrienden en familie, kansen en mogelijkheden? Ten grondslag aan dit geluk ligt gezondheid, nietwaar. De grootste gift die je jouw toekomstige kindje kunt geven is een gezond voertuig waarmee het dit aardse leven ten volste kan gaan beleven. En daar heb jij invloed op, met de keuzes die jij vandaag maakt.

Het klinkt als een grote verantwoordelijkheid, maar dat is het ook! Jouw kindje mag straks 80 misschien wel 90 jaar leven in het lichaam wat jij voor hem of haar bouwt. En dat bouw proces begint idealiter ruim een aantal maanden voor de conceptie. Fysiek én mentaal. 

Kans op hartaanvallen, depressies, obesitas, schoolprestaties, allergieën en astma kunnen verkleind worden met een goede voorbereiding, aldus Tessa Roosenboom – hoogleraar vroege Ontwikkeling en Gezondheid – die onderzoek deed naar de eerste 1000 dagen van een mensenleven en het fundamentele belang van een goed begin vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief.

De pre-conceptie fase

90 dagen, dat is hoelang het duurt voordat een eicel rijp is. Drie tot vier maanden voor de conceptie speelt voeding een grote rol in de genetische programmering van een rijpend ei. Deze programmering kan het succes van de conceptie en de toekomstige gezondheid van je baby verbeteren. Dus hoe jij jezelf 3 maanden geleden voedde, heeft invloed op de kwaliteit van het ei dat je deze cyclus ovuleert! Je kunt nu dus de regie nemen over jouw welzijn en je kans op een gezonde zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Hoe fijn zou het zijn als je een helder en praktisch stappenplan hebt waarmee je hoop en vertrouwen kunt omarmen, en de angst en frustratie rondom het zwanger worden kunt loslaten?

Geheel op je eigen tempo doorloop je de volgende modules:

Een introductie aan de Ayurvedische filosofie en natuurgeneeskunde.

Leer over het persoonlijke en maatschappelijke belang van preconceptie volgens de Ayurveda en Westerse wetenschap

Een bewuste uitnodiging van de ziel en bereid je mentaal, emotioneel en spiritueel voor op de komst van nieuw leven.

• Video module + visualisatie en inner child healing

Leer gevarieerd en volwaardig eten voor een gezonde spijsvertering, optimale eitjes en excellent zaad, op basis van Ayurveda en Westerse wetenschap. 

Hoogwaardige supplementen tips

Wat zijn de voornaamste redenen dat zwanger worden niet lukt?

Plantaardige en niet-plantaardige opties

• Video module + voedingsschema + Digitale bord indeling poster

Leer je cyclus kennen, eet en leef volgens je vrouwelijke natuur en innerlijke seizoenen, verbeter je slaap kwaliteit en tune in met je vrouwelijke energie.

• Video module + cyclus tracker + routines en rituelen voor de vrouwelijke cyclus

Leer cosmetica/voeding/schoonmaak producten met een hoge toxische belasting herkennen

Ondersteun het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam en verhoog hiermee je fertiliteit

Optimaliseer je orale hygiene voor fertiliteit 

• Video module + hand outs + Een Ayurvedisch cleanse programma voor een betere spijsvertering 

Leer wat de impact is van stress, leefstijl en slaap op je fertiliteit

Van overleven naar voortplanten

Routines en rituelen om fysiek en mentaal te herstellen en je nervus vagus te activeren 

• Video module + ademhalingsoefeningen + meditatie

Leer meer over het belang van sport voor, tijdens en na de zwangerschap 

• 2 trainingsthema’s van Trainer Thijs om sterk en fit te worden voor de zwangerschap

• Yoga oefeningen voor fertiliteit

• Ademhalingsoefeningen om veilig te sporten en je bekkenbodem te trainen

• Solid Relationship: Verdiep je relatie en los onuitgesproken zaken op vóór de komst van jullie kindje.

• Sexual Selfcare in de preconceptie fase: Verbind met je sensualiteit en sexualiteit met Sex, Liefde en Relatie coach Isabella Machinè

• Zwanger worden in zuivere afstemming met het Universum –  met bestseller auteur Willemijn Welten

• Alles over miskramen en risico factoren met Latoya Boelé van The Food hospital

• Nieuwe gewoontes aanleren en aanhouden met Resultaat gerichte personal trainer Thijs Haasnoot

• At-home sensual dance & Twerk tutorial met sensual dance & confidence coach Scylla Piek

 

De cursus bevat:

Je partner doet er ook toe

Je partner is voor 50% verantwoordelijk voor het zaadje dat geplant wordt. Zijn gezondheid en voorbereiding op conceptie doet ertoe in het zwanger worden, zwanger blijven, en de levensverwachting en gezondheid van jullie toekomstige kindje. Daarom vind je in de cursus ook voeding en suppletie adviezen voor de man, en is hij ook van harte welkom in de cursus en groepcalls

Zij gingen jou voor

Over mij:

Ik heb een kinderwens zo lang ik me kan heugen. Ik had altijd gedacht op mijn 26e te beginnen met kinderen krijgen, minstens 3. Toen ik 30 werd ging het tijdelijk uit met mijn relatie, ik was hormonaal uit balans waardoor ik niet meer ongesteld werd, ik was al drie keer van carrière geswitcht, ik was op een missie om van de wereld een mooiere plek te maken en had geen vooruitzicht op gezinsuitbreiding, en ik wilde dat zo graag!

Ik las artikelen over kelderende fertiliteit na een vrouw haar 30e levensjaar. Het langer wachten met kinderen krijgen maar ook de uitdagingen van het stressvolle bestaan, een sedentaire levensstijl, toxische belasting en het vervuilde milieu maakt het voor de moderne vrouw een steeds grotere uitdaging om op natuurlijke wijze zwanger te worden. Ik besefte me dat als ik graag kinderen wilde, ik op datzelfde moment nog gezondere keuzes voor mezelf moest gaan maken. Ik reduceerde stress factoren, verminderde mijn alcohol gebruik tot 1 of 2 glazen per maand, en ging nóg meer op mijn voeding letten. Ik specialiseerde mij in fertiliteit, las onderzoeken, verslond boeken en volgde hier verschillende cursussen over. Ook schrijf ik momenteel mijn research paper van mijn Ayurvedische studie over dit onderwerp.

Fast forward 4 jaar later ben ik – na een pre-conceptie fase van ruim 4 jaar – zwanger van mijn eerste kindje. Ik ging vol vertrouwen samen met mijn partner deze reis aan, en het was bij de eerste keer raak. Met liefde deel ik in dit traject niet alleen mijn persoonlijke ervaringen, maar ook bevindingen vanuit de westerse wetenschap en de eeuwenoude natuurgeneeskunde en levensfilosofie van de Ayurveda. 

Disclaimer: Deze cursus is geen garantie op een zwangerschap. Vanuit mijn optiek hebben we maar tot op zekere hoogte invloed en spelen er ook andere factoren zoals de karmische afspraken en lessen die onze zielen hebben gemaakt die we in dit leven moeten leren. Maar ik kan garanderen dat het volgen en nastreven van de adviezen in deze cursus positieve veranderingen teweeg zal brengen op je algehele welzijn en je daarmee dichter bij jouw doel van een gezonde zwangerschap en baby zal brengen.

Voor vrouwen die zich bewust willen voorbereiden op een zwangerschap. Deze cursus is te volgen samen met je partner, of alleen.

Gedurende 6 weken komt er iedere week een nieuwe module beschikbaar in jouw online leeromgeving: de Glo Academy. Per week moet je rekening houden met een uur aan video materiaal en opdrachten + de Groepscoaching call van een uur. Mocht dit niet lukken dan is dat helemaal niet erg, je blijft toegang houden tot de videos en hand-outs dus je kunt er ook langer over doen.

Ik kan alleen maar toejuichen dat je op de zaken vooruitloopt. Ik adviseer idealiter minstens 3 maanden van te voren de adviezen te implementeren, maar hoe eerder hoe beter. Wanneer je 6 tot 12 maanden van te voren begint met de voorbereidingen vergroot dat alleen maar het succes percentage en verkort het de tijd tot een succesvolle conceptie.

Bovendien is je fertiliteit onlosmakelijk verbonden met je algehele gezondheid. Waarom zou je wachten om aan je gezondheid en vitaliteit te werken?

Waarom wachten tot de omstandigheden perfect zijn om aan je gezondheid te werken? Nu is het moment, die partner komt vanzelf wel. Of niet, en je kiest voor een donor. In deze cursus wordt er aandacht geschonken aan de kwaliteit van het zaad want mits er een partner in beeld is kan hier ook veel winst behaald worden. Echter hoef je voor de cursus geen partner te hebben en wil ik je juist aanmoedigen om de regie te nemen over je eigen welzijn want dat is iets waar je wél invloed op hebt.

Als je gedurende dit traject zwanger wordt, blijft de cursus, en met name het voeding en trainingsschema relevant en veilig om te volgen. Om te vieren dat een zwangerschap is gelukt krijg je de cursus Glo Mama – natuurvoeding en ayurveda voor elke fase van de zwangerschap cadeau, dé opvolger van het van A tot Zwanger programma.

De cursus en daarmee ook de video modules en hand outs blijven gewoon beschikbaar voor jou om er op elk moment op terug te komen.

Ayurveda wordt ook wel ‘The mother of all healing’. Het is een eeuwenoude – dan wel niet de oudste – gezondheidsleer ter wereld en is door de WHO (World Health Organisation) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.

Ayur is Sanskrit voor leven, Veda betekent o.a. wetenschap/kennis. Het wordt dus ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Ayurveda werd van groot belang toen mensen gingen urbanizen en minder in contact waren met de natuur en Prana: de levenskracht. De grote zieners van die tijd voorzagen dat dit veel gezondheidsproblemen en stress zou veroorzaken, en boden voorschriften die de mens kon helpen weer in balans te komen en te blijven verbinden met haar natuurlijke ritmes en roots.

Deze wijsheden werden oorspronkelijk oraal generatie op generatie doorgegeven middels versen/sutras. Later zijn ze opgeschreven in o.a. de oude geschriften Caraka Samhita, Ashtanga Hridya en Sushruta Samhita.

Ayurveda is de oudste gezondheidsleer en biedt voeding en leefstijl richtlijnen die al meer dan 6000 jaar worden toegepast om lichaam en geest in balans te behouden of te brengen. Diepere inzichten in de wetenschap van Ayurveda stellen je in staat om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen, en keuzes te maken die jouw individuele behoeften ondersteunen in plaats van tegen werken. Praktisch gezien is Ayurveda de kunst van het dagelijks in harmonie met de natuur wetten leven.

Geen zorgen als je nog niet bekend bent met de Ayurveda, ik zal een korte introductie geven en ook veel belichten vanuit westers perspectief.